De mooiste en belangrijkste doelpunten van Johnny Heitinga

In clubverband speelde Johnny Heitinga in totaal maar liefst 423 wedstrijden. In deze wedstrijden was de Nederlandse verdediger goed voor 35 doelpunten. Toch een aanzienlijk aantal voor iemand die nagenoeg altijd centraal achterin speelt. Voor het Nederlands elftal scoorde hij daarnaast ook nog zeven keer in 87 wedstrijden. Heitinga kreeg zijn doelpunten zeker niet met korting of op een presenteerblaadje. Nee, hij moest er vaak de nodige moeite voor doen. Dit zorgde ervoor dat hij ook een aantal hele mooie en belangrijke doelpunten heeft gemaakt in zijn loopbaan. Hieronder geven wij jou een klein overzicht.

 

26-01-2013: Bolton Wanderers – Everton (FA Cup)

img5

In januari 2013 nam Heitinga het met Everton op tegen Bolton Wandereres in de vierde ronde van de Engelse FA Cup. Lange tijd leek het duel uit te draaien op een 1-1 eindstand. Tot Johnny Heitinga diep in blessuretijd tekende voor het tweede doelpunt van Everton. Aan de treffer van de verdediger ging een hoop geklungel vooraf. Bij Bolton kregen ze de bal namelijk niet weg. Uiteindelijk belandde deze voor de voeten van Heitinga. Hij bedacht zich geen moment, haalde verwoestend uit en schoot Everton zo naar de laatste zestien van het bekertoernooi.

 

13-12-2006: Zulte Waregem – Ajax (UEFA Cup)

img6
Een van de mooiste doelpunten uit zijn carrière maakte Heitinga in het UEFA Cup-duel met het Belgische Zulte Waregem. Ajax stond op dat moment al met 0-2 voor, dankzij twee treffers van Klaas Jan Huntelaar. In de 83e minuut ontving Heitinga de bal op zo’n 25 meter van het vijandelijke doel. Hij bedacht zich geen moment en haalde vol uit. De bal vloog prachtig in de kruising. Deze goal behoort zeker tot de mooiste die de verdediger in zijn carrière gemaakt heeft.

 

20-04-2008: Ajax – Heracles Almelo (Eredivisie)


Niet het mooiste doelpunt uit zijn carrière, maar wel en hele bijzondere. Op 13 april 2008 kopte Heitinga met een fraaie snoekduik de 5-1 tegen de touwen in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Inmiddels was bekend dat Heitinga na het seizoen naar het Spaanse Atlético Madrid vertrok. Dit was zijn afscheidswedstrijd bij Ajax. De tribunes zaten vol en mensen zochten tevergeefs nog naar aanbiedingen & korting voor toegangskaartjes. Zij die geen kaartje bemachtigd hadden, misten dus de ruime zegen van Ajax en het laatste competitiedoelpunt van Heitinga in Amsterdamse dienst.